Ziarul electronic al arădenilor

Proiect pentru respectarea drepturilor cetăţeneşti

comunicat presaTrifon Daniel, consilier judeţean ALDE, va înainta un proiect de hotărâre prin care Comisia Juridică, gestionarea patrimoniului şi respectarea drepturilor cetăţeneşti din cadrul Consiliului Judeţean Arad să îşi exercite atribuţiile nominalizate în titulatură, respectiv de a veghea în mod real asupra respectării drepturilor cetăţeneşti, în special în ceea ce priveşte activitatea Consiliului şi a instituţiilor subordonate.

„Nu sunt adeptul formelor fără fond, astfel încât înţeleg să pretind funcţionarea întocmai a comisiei din care fac parte. Acest for are menirea de a veghea în mod real asupra respectării drepturilor cetăţeneşti şi consider că poate fi o importantă platformă prin care arădenii să sesizeze Consiliul asupra deficienţelor, activităţii ori inactivităţii departamentelor sale ori instituţiilor subordonate.

Văd rolul comisiei în a cerceta cele sesizate, a interpela persoanele de răspundere din cadrul Consiliului, a informa conducerea Consiliului ori instituţiile competente despre cazurile flagrante de încălcare a drepturilor arădenilor. Dacă vreţi, Comisia juridică ar trebui să fie un corp de control al cetăţenilor.

Nu vă ascund că am discutat în mod informal cu colegii din Comisie, atât cei din PSD, cât şi cei din PNL şi am convigerea că vom colabora în mod fructuos pentru a da o formă finală acestui proiect şi de a asigura voturile necesare adoptării acestei hotărâri în ideea în care şi aceştia achiesează la iniţiativă şi consideră proiectul ca fiind bun”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă ALDE Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *