Proiect: Imnul naţional să fie difuzat zilnic pe posturile de radio şi televiziune

Publicat de actualitati-arad in 09 Dec, 2015 | Parerea ta

steagO iniţiativă legislativă prin care se doreşte obligativitatea difuzării zilnice a imnului naţional pe posturile radio şi tv, a fost depusă, miercuri, la Camera Deputaţilor.

Iniţiatorii proiectului de lege deputaţii Bogdan Diaconu şi Răzvan Tănase, membri ai PRU, propun modificarea articolului 3 din Legea audiovizualului în sensul că „toţi furnizorii de servicii media audiovizuale aflaţi sub jurisdicţia României au obligaţia să difuzeze în fiecare zi de la ora 7,00 imnul naţional al României, varianta integral“, se arată în actul normativ.

„Această propunere are ca scop întărirea sentimentului naţional şi al respectului faţă de însemnele naţionale într-un moment în care acestea sunt fie lăsate uitării şi neglijate, fie chiar îndepărtate din conştiinţa publică.

Este un lucru firesc ca un stat naţional unitar să îşi afirme pe toate căile conştiinţa de sine şi valorile sale, mai ales atunci când se confruntă cu contestatari înăuntrul şi în afara graniţelor sale, iar transmiterea imnului naţional în fiecare zi de către furnizorii media aflaţi sub jurisdicţia României constituie un act de normalitate“, susţin iniţiatorii în expunerea de motive.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare