Proiect de lege. Românii ar putea avea zi liberă la Sf. Gheorghe

Publicat de actualitati-arad in 11 Sep, 2015 | Parerea ta

calendarDeputatul PNL Gheorghe Udrişte propune o nouă zi liberă pentru români. Liberalul a iniţiat un proiect de lege care prevede ca ziua de 23 aprilie, de Sf. Gheorghe, să fie declarată sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Un nou proiect de lege care vizează mai multe zile libere pentru români a fost depus, la începutul acestei sesiuni, în Parlament.

Deputatul PNL Gheorghe Udrişte propune ca ziua de 23 aprilie,în care se sărbătoreşte Sf Gheorghe, să fie declarată zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Astfel, numărul de zile libere ar urma să se ridice la 13, pe lângă cele 12 zile existente.

Proiectul depus de Gheorghe Udrişte urmează să intre în dezbaterea Senatului.

Un alt proiect de lege care prevede mai multe zile libere pentru români a fost iniţiat, în această sesiune parlamentară, de senatorul PSD Liviu Ovidiu Donţu. Acesta propune ca Boboteaza, care se sărbătoreşte la data de 6 ianuarie, să fie declarată zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

În prezent, românii beneficiază de 12 zile libere în fiecare an: primele două zile din an, două de Paşte, două zile de Rusalii, 1 Mai, 15 august- Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfântul Andrei, 1 Decembrie, 25 şi 26 decembrie.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare