Programul Teatrului de Vară din Arad, pregătit pentru lunile iulie şi august

Publicat de actualitati-arad in 28 Jun, 2013 | Parerea ta

teatru de varaMuzică românească veche, spectacole de operă şi balet, comedii, dar şi un recital de jazz la acordeon, sunt doar câteva dintre evenimentele programate să se desfășoare, în lunile iulie și august, la Teatrul de Vară din Arad.

Printre protagoniştii acestor spectacole sunt Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Rona Hartner, Emy Drăgoi şi actorul Horaţiu Mălăele.

Primul spectacol al lunii iulie va avea loc miercuri, 3 iulie, de la ora 20.30, când este programat un spectacol de muzica românească veche. Intitulat „Parfum  interbelic”, spectacolul va fi susţinut de orchestra „Rapsodia”, condusă de Vasile Rus.

Apoi, în data de 10 iulie, cuplul Stela Popescu și Alexandru Arșinel vor fi protagoniştii unui spectacol de comedie, care va începe la ora 19.00.

„Traviata cu un final posibil” este propunerea de  spectacol de operă pe care regizorul suedez de origine română Marcel Stănciucu o face publicului din Arad,  în data de 17 iulie, de la ora 21.00.

„Aducând în zilele noastre acțiunea unuia dintre marile opusuri verdiene din toate timpurile, «La Traviata», regizorul Marcel Stănciucu face o provocare și invită publicul arădean la un exercițiu de imaginație, oferind «un final posibil»  uneia dintre cele mai  «eternizate» povești de dragoste din toate timpurile”, a afirmat Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad.

Din distribuția spectacolului fac parte soprana Simonida Luțescu, tenorul Andrei Lazăr, baritonul Vicențiu Țăranu și soprana Cristina Eremia, care vor fi acompaniați de ansamblul „Johann Strauss Modern“, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare. Concertmaestrul invitat va fi Cristian Balaș, din București.

Un spectacol de operă pentru copii a fost programat pentru data de 24 iulie, de la ora 19.00. „Hansel și Gretel“ este poveste „tălmăcită muzical“ de trupa de actori și cântăreți timișoreni de la Asociația „Fascinația Sunetului”.

În seara zilei de 31, de la ora 21.00, publicul va putea urmări pe scena Teatrului de Vară din Arad spectacolul „Cineacordeon”/„Emy Drăgoi plays Charlie Chaplin”.

„Cunoscut la Paris drept «Regele jazz-ului la acordeon»,  Emy Drăgoi, în ipostază de «om orchestră» reușește să mixeze «Ciocârlia» cu «Dansul Săbiilor» sau Simfonia a V-a de Beethoven cu «Ciuleandra». Proiectul «Cineacordeon» își propune realizarea ilustrației muzicale simultane ritmului cinematografic din primele scurt-metraje (mute) ale lui Charlie Chaplin, cele care conțin «in nucce» majoritatea tehnicilor și gag-urilor dezvoltate ulterior în lung-metraje, dar abandonate în uitare tocmai datorită absenței sonorului. Proiectul se încadrează perfect în contextul în care anul acesta se împlinesc 100 de ani de la realizarea acestor filme“, a spus Ana Maria Dumitrean.

Primul spectacol al lunii august va avea loc în data de 7, de la ora 19.00, protagonist fiind actorul Horațiu Mălăiele. În recitalul „Sunt un orb”, actorul va recita din versurile lui Nichita Stanescu, Teodor Paca, George Topârceanu, Emil Brumaru, Mircea Micu, George Țărnea, Geo Dumitrescu, Nazim Hicmet și Adrian Păunescu.

„Flamenco Experience – Rona Hartner&Bartholo Claveria” este titlul spectacolului programat pentru data de 14 august, începând cu ora 19.00.

Seara de muzică și dans la lumina lumânărilor, care va avea loc în 21 august, de la ora 20.30, va readuce pe scena Teatrului de Vară ansamblul Johann Strauss Modern. Protagoniștii acestei seri vor fi balerinii Alina Mihai, Manuela Barath, Alin Radu și Darius Agrima, soliști ai Operei Naționale Române din Timișoara. Programul spectacolului include lucrări celebre din creația compozitorilor J.S. Bach, W.A. Mozart, J. Strauss.

Stagiunea estivală a Teatrului de Vară se va încheia în 28 august, cu concertul cameral Nocturn „În vraja muzicii”. Programul acestui concert, care va începe la ora 21.00, include trei creații de referință din literatura muzicală universală: J.S. Bach – Suita în si minor, Antonio Vivaldi – „Anotimpurile” și W.A. Mozart – „Mica serenadă” (”Eine kleine Nachtmusik”).

Soliştii vor fi violonistul Dorel Bîc şi flautistul Constantin Talmaciu, care vor fi acompaniaţi de orchestra de cameră a ansamblului „Johann Strauss Modern“.

Intrarea la toate spectacolele de la Teatrul de Vară este liberă.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare