Programul stagiunii estivale 2014 la Teatrul de Vară Ethos din Arad

Publicat de actualitati-arad in 19 Jun, 2014 | Parerea ta

image descriptionCea de-a treia stagiune estivală la teatrul de vară din Arad va debuta în 25 iunie, iar printre cei care vor evolua în această vară pe scenă sunt Dan Puric, Victor Rebengiuc, Grigore Leşe, Maia Morgenstern, dar şi soliști ai Baletului Operei de Stat din Viena.

Din acest an, teatrul de vară din Arad va avea denumirea „Teatrul de vară Ethos”, care semnifică „atât tradițiile, cât și aspirațiile comunității arădene spre nou, spre inovație și progres“.

„Respectul față de valorile autentice, atât cele existente în bogăția istoriei și a tradițiilor noastre străvechi, cât și cele acumulate mai recent în imensul potențial spiritual pe care neamul românesc îl deține astăzi, ne motivează să oferim în continuare publicului de la Teatrul de Vară ceea ce merită: un reper cultural ridicat la nivelul sistemului de valori europene și în același timp o imagine a specificului cultural local”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad

Spectacolele la teatrul de vară se vor desfășura în perioada 25 iunie – 27 august, în fiecare zi de miercuri, începând cu ora 20.30, în curtea Centrului Cultural Judeţean, unde va fi amenajată o scenă în aer liber.

Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Arad, a spus că prin activitățile cultural-artistice și spectacolele programate în stagiunea estivală din acest an, Teatrul de Vară Ethos va prezenta publicului artiști autohtoni, dar și invitați din străinătate, precum și spectacole „care se bucură de recunoaștere și apreciere în țară și în lume“.

„Dialogul între artiști și public, în întreaga sa varietate de forme de expresie, va conferi Teatrului de Vară Ethos și în această vară o adevărată emulație de cultură vie, gustată de cele mai diverse categorii de public. Invităm toți iubitorii de spectacole și concerte să ne onoreze cu prezența și în acest an, în număr cât mai mare. Accesul publicului este liber la toate spectacolele”, a spus Ana Maria Dragoş.

Programul stagiunii estivale 2014 la Teatrul de Vară Ethos

Miercuri, 25 iunie, de la ora 21.00, Teatrul de Vară Ethos îl va avea ca invitat pe actorul Dan Puric, cu spectacolul „Suflet românesc“.

În data de 2 iulie, publicul Teatrului de Vară Ethos va avea ocazia să asiste la un spectacol de muzică și poezie intitulat „Lumină lină”, protagoniști fiind Victor Rebengiuc și Grigore Leșe.

„Cele mai frumoase texte ale poetului Ioan Alexandru, alese de Victor Rebengiuc, se vor împleti cu horile lui Grigore Leșe, auzite și nemaiauzite“, au anunțat organizatorii.

Tot în luna iulie, Teatrul de Vară Ethos va prezenta, în date de 9, va avea loc spectacolul „Sub zodia Mariei”. Actriţa Maria Gheorghiu este protagonista principală, alături ea fiind actorii Eusebiu Ștefănescu, Adriana Trandafir și Radu Grațianu, într-un concept și după un scenariu semnate de Miron Manega, în regia lui Ioan Cărmăzan.

Spectacolul programat pentru seara de miercuri, 16 iulie, la ora 20.30, este „Pe aripile valsului vienez”, pe scena din Arad urmând să fie prezenți patru soliști ai Baletului Operei de Stat din Viena. Cei patru soliști vor fi acompaniați de ansamblul Johann Strauss Modern.

Spectacolul „My Fair Lady”, în varianta regizorală a lui Marcel Stănciucu, va fi prezentat la Teatrul de Vară Ethos în seara de miercuri, 23 iulie, începând cu ora 20.30.

Din distribuție fac parte Evelin Marinaş (Teatrul de Operetă „Ion Dacian” ), Lazăr Andrei şi Vicenţiu Ţăranu (Opera Națională Română –București). Aranjamentul muzical este semnat de Mădălina Florescu.

Miercuri, 30 iulie , actrița Maia Morgenstern şi balerinul Valentin Roşca (prim-solist la Teatrul de Revistă Constantin Tănase) vor susţine un dublu-recital în piesa de teatru „Mic şi-al dracu”, care are la bază cartea „Mic şi al dracului. Antologia unui rege al umorului”, scrisă de Ion Pribeagu.

În luna august pe scena Teatrului de Vară Ethos vor urca Felicia Filip și Gheorghe Zamfir, iar organizatorii anunță că publicul va avea parte de o varietate întreagă de spectacole, oferind în cea mai mare parte muzică pentru toate gusturile și toate vârstele, de la gospel la operetă, de la folclor la muzică clasică.

Pentru copii, în lunile iulie şi august, în serile de marți, la Teatrul de Vară Ethos vor fi programate spectacole și diverse activități.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare