Program de informare privind efectele negative ale consumului de droguri

Publicat de actualitati-arad in 18 Mar, 2013 | Parerea ta

proiectAsociația Gifted Children a demarat, zilele trecute, un amplu program de informare privind efectele negative ale consumului ilicit de droguri, reducerea riscurilor de infectare asociate acestuia și metodele de prevenire ale infecției HIV și a bolilor cu transmitere sexuală.

„Este extrem de importantă educația sexuală în școală. Adolescența este epoca de transformări fizice și psihice profunde și atunci apar experimentări. Comportamentele care cuprind relații sexuale neprotejate, folosirea alcoolului, a drogurilor, provoacă o deteriorare a facultăților de judecată și toate acestea duc creșterea riscului cu HIV și alte infecții cu transmitere sexuală. Ne dorim o schimbare și prin aceste proiecte încercăm să oferim tinerilor cât mai multe informații utile și ne bucură deschiderea lor față de astfel de proiecte”, a declarat Mirela Donca, vicepreședinte Gifted Children.

Proiectul a fost lansat în data de 15 martie, la Liceul Tehnologic Vinga, în colaborare cu ARAS și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog.

Cu această ocazie s-au discutat despre efectele negative ale consumului de droguri și alcool, reducerea riscurilor de infestare HIV asociate consumului de droguri, conştientizarea momentului de debut al vieţii sexuale, riscurile şi implicaţiile psiho-sociale ale acetor comportamente, despre metodele de prevenire ale infecției HIV și a altor boli cu transmitere sexual.

Elevilor li s-au explicat importanța acestor informații, atât pentru propria lor persoană, dar și pentru persoanele din jurul lor.

Extinderea, la nivel social, a consumului de droguri conduce inevitabil la prezenţa consumatorilor de droguri în mediul şcolar şi universitar, spun reprezentanții Gifted Children.

De asemenea, scăderea vârstei de debut a actului sexual, nu doar în rândul populaţiei, nivelele de educație și economice foarte scăzute a dus la apariţia şi răspândirea în rândul elevilor din liceu a diferitelor boli cu transmitere sexuală.

În perioada următoare, proiectul va ajunge în majoritatea școlilor din județul Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare