Prognoza meteo pentru perioada martie-mai

Publicat de actualitati-arad in 22 Feb, 2013 | Parerea ta

meteoMeteorologii anunţă pentru lunile de primăvară precipitaţii mai însemnate decât în mod normal, în unele zone ale ţării, iar temperaturile medii lunare se vor încadra sub normalul lunilor de primăvară, în special în regiunile nord-vestice, nordice şi centrale.

Potrivit prognozei pe trei luni a ANM, în luna martie, prima lună a primăverii, temperaturile vor fi puţin mai scăzute în partea de nord-vest şi de nord a ţării, în timp ce, în rest, vom avea temperaturile ce se vor încadra în limitele normale ale perioadei.

În mod normal, la începutul lunii martie, temperaturile urcă până la 3-9 grade, iar spre sfârşitul lunii valorile termice normale sunt de circa 11-16 grade.

Precipitaţiile din luna martie vor fi mai însemnate decât în mod normal, mai ales sub formă de ploaie, mai puţin în partea de sud-est.

Luna aprilie aduce o vreme mai rece, exceptând partea de sud-est, sud şi vest al ţării, unde regimul termic se va încadra în limitele perioadei. Pentru începutul lui aprilie sunt aşteptate temperaturi medii de 11-17 grade, în timp ce la finalul lunii regimul termic normal se va încadra între 20 şi 21 de grade.

Luna mai va fi cea mai instabilă perioadă a primăverii. Meteorologii ne anunţă că aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, iar precipitaţiile pot avea caracter torenţial. În această lună regimul termic rămâne normal doar în partea de sud şi de vest a ţării, în timp ce în rest aşteptăm temperaturi puţin mai scăzute.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare