Profitul SIF Banat-Crişana a crescut cu 60%, în 2012

Publicat de actualitati-arad in 01 Feb, 2013 | Parerea ta

sifProfitul net al SIF Banat-Crişana a avansat cu 60% anul trecut şi au ajuns la 100,5 milioane lei (22,6 milioane euro), datorită creşterii veniturilor din vânzarea de titluri din portofoliu, în timp ce cheltuielile pentru participaţiile cedate şi costurile cu amortizarea şi provizioanele au scăzut.

Societatea de investiţii financiare a înregistrat în anul 2011 un profit net de 63 milioane lei.

„SIF Banat-Crişana a încheiat anul 2012 cu rezultate bune, obţinând profit în creştere semnificativă faţă de anul precedent. În acelaşi timp, SIF Banat-Crişana şi-a conservat echilibrul financiar, urmărind o creştere sustenabilă şi durabilă“, a declarat într-un comunicat preşedintele CA şi directorul general al societăţii, Dragoş Bîlteanu.

Veniturile totale au avansat anul trecut cu 12%, la 159,1 milioane lei (35,7 milioane euro), majorarea fiind determinată de creşterea încasărilor din investiţiile financiare cedate. În acelaşi timp, cheltuielile totale au scăzut cu 35%, 42,2 milioane lei (9,5 milioane euro), pe fondul reducerii costurilor privind investiţiile financiare cedate şi cheltuielilor cu amortizarea, provizioanele, pierderi din creanţe şi diverşi debitori.

În anul 2011, SIF Banat-Crişana a înregistrat venituri totale de 141,7 milioane lei şi cheltuieli de 65 milioane lei.

Activele totale deţinute de SIF Banat-Crişana la finele anului trecut, de 959 milioane lei, erau cu 31% peste cele de la sfârşitul precedentului exerciţiu financiar, potrivit SIF.

„Activele imobilizate totale s-au majorat cu 37% raportat la anul 2011, atingând 814 milioane lei, creşterea regăsindu-se în valoarea activelor financiare imobilizate totale şi fiind determinată în principale de : – participarea la majorarea capitalului social al Erste Group Bank AG şi înregistrarea acţiunilor Erste la valoarea de emisiune; – diminuarea volumului ajustărilor pentru pierderi de valoare ca urmare a aprecierii valorii de piaţă (stabilită în baza Regulamentului CNVM 15/2004) la unele titluri de participare, ceea ce a generat şi majorarea volumului rezervelor, respectiv a capitalurilor proprii“, se menționează în comunicat.

Activele circulante au crescut cu 5% în anul 2012, la 144 milioane lei, volumul acestora fiind influenţat pozitiv de evoluţia investiţiilor financiare pe termen scurt, ca rezultat al investiţiilor în acţiuni pe pieţele externe.

În luna decembrie, activul net al societăţii de investiţii financiare a scăzut cu 0,76%, de la 1,327 miliarde lei, la 1,317 miliarde lei. Astfel, valoarea activului net este cu 1,3% peste nivelul de la finele anului 2011, de 1,3 miliarde lei. Societatea este singura dintre cele cinci SIF-uri al cărei activ nu a scăzut în 2012.

Preţul acţiunilor SIF Banat-Crişana a scăzut cu 1,1% în prima oră a şedinţei bursiere de vineri, la 1,254 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 688,2 milioane lei (157 milioane euro).

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare