Ziarul electronic al arădenilor

Produse din lapte, confiscate și distruse de DSV Arad

produse-lactate2d40cAutorităţile sanitar-veterinare din Arad au confiscat şi vor distruge cinci tone de produse din lapte, de la un procesator local care nu a putut prezenta dovezi privind efectuarea analizelor de calitate pentru laptele folosit.

Conform Direcției Sanitar Veterinar Arad, fabrica nu efectuase analizele necesare în cazul laptelui care era folosit la fabricarea produsului finit, fapt care putea să pună în pericol siguranţa consumatorilor.

În aceste condiţii, inspectorii DSVSA Arad au confiscat cinci tone de brânză şi caşcaval, produsele urmând să fie distruse într-o unitate specializată, pentru a se evita apariţia unor evenimente neplăcute. De menţionat faptul că, fiind recent pusă în funcţiune, fabrica producea pe stoc, astfel încât produsele sale nu au ajuns în magazine.

„În urma verificărilor efectuate la o unitate de procesare a laptelui, ca materie primă, inspectorii DSVSA au depistat produse (brânză şi caşcaval) obţinute din lapte care nu avea efectuate analizele privind calitatea (lapte neconform). Urmare a acestui fapt a fost supusă sechestrului cantitatea de 5.000 kilograme produs finit (brânză şi caşcaval) care urmează să fie denaturată la o unitate specializată. Menţionăm că din lotul cu probleme nu a ajuns spre comercializare nicio cantitate din acest produs“, a declarat Viorel Agud, directorul DSV Arad.

Viorel Agud a mai spus că populaţia este sfătuită să cumpere produse de origine animală doar din unităţi autorizate sanitar veterinar, să verifice valabilitatea produsului achiziţionat şi modul de păstrare al acestora în momentul achiziţionării.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.