Ziarul electronic al arădenilor

Procuror arădean, sancţionat disciplinar

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț a fost sancționat disciplinar pentru utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul hotărârilor judecătoreşti.

Conform Consiliului Suprem al Magistraturii, Florin Trăienuţ Roman, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, a fost sancţionat disciplinar, joi, de Secţia pentru procurori din cadrul CSM, pentru „utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul hotărârilor judecătoreşti“.

Potrivit unui comunicat al CSM, în şedinţa de joi Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Florin Trăienuţ Roman, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ.

„În temeiul prevederilor articolului 100 litera b din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat procurorului sancţiunea disciplinară constând în «diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 6 luni» pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de articolului 99 litera s din acelaşi act normativ – utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul hotărârilor judecătoreşti sau al actelor judiciare ale procurorului ori motivarea în mod vădit contrară raţionamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiţiei sau demnitatea funcţiei de magistrate“, se menţionează în comunicat.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *