Procesul primarului Falcă, la Înalta Curte de Casație și Justiție

Publicat de actualitati-arad in 25 Mar, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERARecursul formulat de procurorii DNA împotriva sentinței date de Curtea de Apel Alba Iulia, prin care primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a fost achitat în procesul de corupție, va fi judecat la începutul lunii iunie, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dosarul 4015/108/2007 a fost înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României în 13 martie, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 4 iunie 2013.

Recursul a fost formulat de procurorii anticorupție după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins, în 28 ianuarie, ca nefondat apelul declarat de DNA împotriva sentinței date de Tribunalul Alba, în procesul în care, primarul Aradului, judecat pentru fapte de corupție, a fost achitat.

„Prin sentinţa Tribunalului Alba din 22 mai 2012, menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia, s-a dispus achitarea inculpatului Gheorghe Falcă de sub învinuirea săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. De asemenea, s-a dispus achitarea inculpaţilor Demeter Francisc şi Vasil Radu Gavril de sub învinuirea săvârşirii infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi a inculpatei Popa Florica Mioara de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată“, se menționa într-un comunicat al Curții de Apel Alba Iulia, remis după pronunțarea sentinței.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu a fost definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare.

CITITI SI: Primarul Falcă, achitat și de Curtea de Apel Alba Iulia

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare