Probleme financiare la Univ. Goldiș ICIM Arad

Publicat de actualitati-arad in 18 Jun, 2013 | Parerea ta

icim-300x1751Campioana României la baschet feminin, Univ. Goldiș ICIM Arad, se va înscrie pentru sezonul 2013-2014 în Liga Europei Centrale, renunțând la participarea în FIBA Eurocup Women din cauza problemelor financiare.

Într-un comunicat de presă postat, marți, pe site-ul clubului se menționează că această decizie a fost luată în urma ședinței Comitetului Director al C.S. Baschet Arad.

„Întrucât, deocamdată, la bugetul clubului pentru viitorul sezon contribuie doar Universitatea de Vest «Vasile Goldiș» și Primăria municipiului și pentru a nu pune în pericol viitorul echipei, date fiind datoriile pe care C.S. Baschet Arad le are față de jucătoare și staff-ul echipei din sezonul trecut 2012-2013 (restanțe 3 luni la salarii și 2 prime de obiectiv), în urma unei analize obiective s-a ajuns la concluzia că o participare în FIBA Eurocup Women nu este potrivită în contextul actual. Acest lucru, chiar dacă atât noi cât și suporterii ne-am fi dorit participarea în această competiție“, se menționează în comunicatul semnat de Marcel Urban, președintele clubului.

În același comunicat se mai precizează că „în aceste condiții, Comitetul Director a hotărât ca echipa Univ. Goldiș ICIM Arad să participe în sezonul 2013-2014 tot în Liga Europei Centrale, mai ales că situația impune acest lucru, echipa noastră având de apărat titlul de Campioană a acestei competiții intercluburi“.

Univ. Goldiș ICIM Arad a câştigat, în luna februarie, la Brno, finala Ligii Europei Centrale, în faţa formaţiei ungare DVTK Miskolc. Arădencele s-au impus cu scorul de 85-58 (55-28).

ICIM Arad a încheiat grupa B din CEWL neînvinsă şi s-a calificat la Turneul Final Four de pe primul loc.

În 2011, ICIM a câştigat de asemenea Liga Europei Centrale.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati, Sport

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare