Primim spre publicare: Surprins de normalitate

Publicat de actualitati-arad in 09 Mar, 2013 | Parerea ta

433767De o bună bucată de vreme, ni se oferă destul de rar ocazia să relatăm aspecte pozitive din activitatea instituţiilor statului.

Situaţii de genul celei pe care doresc să o prezint sunt excepţii ce au darul de a ne surprinde, deşi se încadrează în categoria normalităţii.

Ieri, am însoţit o cunoştinţă, cetăţean chinez, la Consulatul General al României din Szeged. Avea nevoie de prelungirea vizei de şedere, în legătură cu dreptul de muncă. În general, în astfel de situaţii, te înarmezi cu multă răbdare, aşteptându-te să dai piept cu funcţionari aroganţi, deranjaţi că îi inoportunezi cu problemele tale. Spre surprinderea mea, întreaga procedură a decurs “ca la carte”.

Încă de la intrare, am fost întâmpinaţi cu amabilitate şi cu fireasca întrebare: “Cu ce vă putem ajuta?”. Am fost apoi primiţi de către doamna consul Andreea Monica Radu. Din partea acesteia, am avut parte de aceeaşi atitudine amabilă şi dorinţă de a rezolva prompt problema. Cetăţeanul chinez a primit tot sprijinul, inclusiv pentru completarea formularului necesar.

Ni s-a spus că va dura aproximativ două ore până ce vom primi viza, aşa că am plecat în oraş, la un ceai. După vreo 20 de minute, am fost contactaţi telefonic şi anunţaţi că documentele sunt gata.

Doresc să subliniez că, până acum, am umblat în multe consulate şi ambasade, cu diverse probleme, dar este pentru prima dată când, aşa cum am afirmat încă din titlu, am fost pur şi simplu surprins de normalitate. Am însă speranţa că este un început, un exemplu de atitudine de care să avem parte în relaţiile cu toate instituţiile statului.

Eduard Hoffmann

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare