Primim de la cititori: „Vă mulțumim din inimă“

Publicat de actualitati-arad in 21 Nov, 2013 | 2 Commentarii

fotoVă mulţumim din inimă, dragi exponenţi ai clasei politice româneşti! Vă mulţumim tuturor, începând cu primii emanaţi ai Marii Bulibăşeli din decembrie 89 şi terminând cu actualii, rezultaţi direct sau indirect din mai sus-amintiţii.

Vă mulţumim că ne-aţi croit o Românie după chipul şi asemănarea voastră. Adică urâţită, strâmbă, cocoşată, murdară mai ales moral, pervertită şi urât mirositoare. Cam ca o cloacă.

Vă mulţumim că vă asiguraţi zi de zi că trăim într-o Românie în care pruncii mor în cele mai variate moduri: în accidente imbecile de circulaţie, din lipsă de medicamente, din indolenţă sau rea intenţie, într-o Românie în care copii de 14 ani se sinucid pentru că, din cauza sărăciei, părinţii nu-i pot trimite la liceu, într-o Românie în care adolescenţii au libertatea de a alege între n-şpe feluri de etnobotanice.

Vă mulţumim că ne alungaţi tinerii din ţară, tineri care pentru un trai decent sunt obligaţi la dezrădăcinare, la înstrăinare, la pribegie.  Vă mulţumim că ne distrugeţi familiile, obligând părinţii să plece între străini pentru a încerca să asigure o pâine copiilor rămaşi singuri prin sate şi cătune împrăştiate. Copii care se îmbolnăvesc de dorul părinţilor şi care ajung adesea prin saloane de spital sau secţii de poliţie. Vă mulţumim pentru grija acordată bătrânilor acestui neam, care mor de frig, de foame, de boli netratate, de nepăsarea semenilor sau de inimă rea.

Vă mulţumim că faceţi tot ce vă stă în putere să faceţi viaţa acestui popor cât mai mizerabilă cu putinţă. Vă mulţumim că ne tăiaţi salarile şi pensile în timp ce ale voastre cresc, că ne împovăraţi cu tot mai multe taxe şi impozite, că vindeţi străinilor avutul acestei ţări pe nimic (contra comisioane grase) ca mai apoi aceştia să ne poată jupui mai abitir.

Vă mulţumim pentru bătaia de joc pe care cu atâta mărinimie o împărţiţi medicilor (oare nu v-a durut niciodată nimic?), profesorilor (prin şcoli nu păreţi să fi umblat prea mult), şi tuturor celorlalţi slujbasi ai statului (fără de care lucrurile în ţara asta n-ar mai merge deloc), cărora le asiguraţi venituri demne de Uganda sau Tajikistan.

Vă mulţumim că munciţi din greu pentru noi, nerecunoscătorii ăştia, ca să avem noi legi strâmbe sau inaplicabile, făcute pentru interesul vostru material, de clan sau de haită.

Vă mulţumim din tot sufletul că munciţi zi de vară până seară pentru ca noi să avem cea mai mica speranţă de viaţă din UE, cea mai bolnavă populaţie, cea mai mare incidenţă a cancerului şi a TBC-ului din Europa, cele mai puţine şi mai proaste medicamente în spitale. Alea puţine pe care nu le-aţi închis încă.

Vă mulţumim că putem să murim ca proştii pe şoselele patriei, pentru că autostrăzile cu care vă lăudaţi voi sunt doar pe hârtie sau costă de 5 ori mai mult pe kilometru decât oriunde altundeva în lume.

Vă mulţumim că vă asiguraţi ca justiţia în ţara asta să fie împărţită de oameni corupti până în măduva oaselor, şpăgari sau clienţi ai lumii interlope. Apeciem grija de care daţi dovadă atunci când vine vorba să vă protejaţi pe voi şi pe ai voştri de braţul (încă netăiat) al legii. Ne creşte inima în piept de bucurie atunci când vă vedem dormind în Parlament, sau când vă auzim tupeul ce caracterizează relaţia voastră cu cei ce v-au votat.

Nu pot să închei fără a vă transmite urarea mea adresată din adâncurile fiinţei mele: vă doresc din tot sufletul să trăiţi mulţi ani cu sănătate, într-o Românie exact ca cea pe care am descris-o mai sus, având salariul minim pe economie şi rate la trei bănci.

Toamna, 2013

Un român. Altfel decât voi.

Share Button

comentarii

2 comments

  1. mirabela says:

    Sincere felicitari autorului acestor randuri! Exprima atat de clar realitatea, incat, din dureroasa, devine insuportabila. Intrebarea este daca mesajul ajunge acolo unde trebuie.

  2. e says:

    Jos pălăria! …

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare