Ziarul electronic al arădenilor

Primăvara teatrală europeană AMIFRAN

amifranLa o lună după turneul prin țară cu spectacolul Auto-psy (de petits crimes innocents) după texte de Gérald Gruhn și Vasile Leac, cu ocazia Lunii francofoniei în România, după reprezentația, cu același spectacol, din 9 aprilie de la Pecs, Ungaria, amifranii se pregătesc din nou de drum.

De data aceasta ținta este cel de al XXIII-lea Festival de teatru francofon „Artscène”, care va avea loc între 4 și 8 mai la Gent, Belgia.

Doar că, în drumul lor spre Gent, ca semn de apreciere și de recunoaștere a prestațiilor anterioare ale diferitelor generații de liceeni francofoni arădeni, amifranii mai au programate încă trei reprezentații după următorul program:

la invitația Institutului Cultural Român de la Viena și cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad, o reprezentație în 24 aprilie, ora 19.30 la Off Theater din capitala Austriei

la invitația Primăriei Illkirsch – Graffenstaden (Strasbourg), o reprezentație în 26 aprilie, ora 19,30 la centrul cultural Vill’A

la invitația Universității Lille 1 precum și a asociației Printemps roumain din Lille, Franța, o reprezentație în 3 mai ora 19 în spațiul cultural universitar

în cadrul Festivalului de Teatru Francofon Artscène, o reprezentație în 6 mai ora 20 la Teatrul Tinnenpot din Gent, Belgia.

Între 28 aprilie și 2 mai, amifranii vor efectua un sejur cultural la Paris având ca temă principală « Urme românești în capitala Franței ».

Elevii angrenați în acest proiect sunt următorii: Patricia Batki, Robert Batki, Edward Horvath, Andreea Lupei, Andrei Maria, Valentin Maria, Tudor Rusan, Valentin Sas, toți de la Colegiul Național ”Moise Nicoară, Sara Codreanu de la Colegiul Național ”Elena Ghiba-Birta” și Cristina Pavel de la Liceul German ”A.M. Guttenbrunn”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Amifran Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *