Ziarul electronic al arădenilor

Primarul din Felnac iniţiază demersuri oficiale pentru sprijinirea agricultorilor din comună

ioan-malita-9-septembrie-2016Primarul comunei Felnac, Ioan Maliţa, îşi exprimă intenţia de a înainta o adresă oficială Ministerului Transporturilor, în care solicită redeschiderea peronului comercial marfă, închis printr-o ordonanţă a ministerului de resort, cu mulţi ani în urmă, pe vremea când Traian Băsescu era Ministrul Transporturilor.

„Felnacul este prin excelenţă o comună unde centrul de greutate cade pe agricultură iar decizia de a interpela ministerul cu privire la relansarea zonei comerciale am luat-o după mai multe sesiuni de consultări cu agricultorii din localitate şi din zonă.

Aceştia se lovesc de problema unor costuri suplimentare inutile, generate de faptul că prin dezafectarea liniei feroviare marfă sunt obligaţi să închirieze spaţii de încărcare-descărcare a produselor în gările din Periam, Pecica şi Aradul Nou. Pe lângă costuri apare evident şi inconvenientul mutării mărfii la distanţă, fapt sesizat de agricultori în discuţii.

Pentru aceştia redeschiderea peronului comercial marfă din Felnac ar conduce la rezolvarea reală a problemei şi evident impulsionarea comerţului agricol din regiune”, afirmă Ioan Maliţa, primarul comunei Felnac.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *