Primarul Aradului, la Adunarea Comitetului European al Regiunilor

Publicat de actualitati-arad in 13 Feb, 2015 | Parerea ta

falcaPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, a participat, joi, la Bruxelles, la prima Adunare a Comitetului European al Regiunilor, care începe un nou mandat de cinci ani.

Falcă are un nou mandat de membru cu drepturi depline în cadrul acestui for.

În cadrul sesiunii plenare constitutive membrii CoR au ales noua conducere. Președinte a fost ales Markku Markkula (PPE), membru al Consiliului local al orașului Espoo (Finlanda).

Acesta va conduce adunarea a autorităților locale și regionale din Uniunea Europeană pentru o perioadă de doi ani și jumătate, împreună cu Karl-Heinz Lambertz (PSE), președintele Parlamentului Comunității germanofone din Belgia, care a fost ales prim-vicepreşedinte al CoR.

Un alt punct important al sesiunii plenare l-a constituit dezbaterea dintre membrii CoR si prim-vicepreședinte Comisiei Europene, Frans Timmermans. Principalele teme abordate le-au constituit inițiative în domeniul creșterii și al ocupării forței de muncă, o mai bună legiferare, precum și prioritățile principale din programul de lucru al executivului UE pentru 2015.

Comitetul Regiunilor din Uniunea Europeană este format din 353 de membri (şi tot atâţia membri supleanţi), provenind din toate cele 28 de state membre. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, este membru în Comisia pentru politica politică de coeziune teritorială (COTER) și Comisia pentru resurse naturale (NAT).

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare