Ziarul electronic al arădenilor

Primărița din Petriș, către localnici: „Puneţi mâna şi munciţi!“

irina onescuPrimarul comunei arădene Petriş, Irina Onescu – numită de unii localnici primăriţa MTV” după ce a realizat emisiuni la acest post – îşi ceartă sătenii, pe Facebook, pentru mizeria şi buruienile de pe străzi: Nu aveţi nicio scuză (…) Puneţi mâna şi munciţi, nu mai aşteptaţi să vă pice în gură!”.

Primăriţa comunei Petriş a scris pe Facebook un mesaj adresat sătenilor, în care îi critică pentru că nu păstrează curăţenia în sat şi le cere să iasă la muncă.

„Probabil aţi sesizat că ieri şi astăzi (luni şi marţi – n.r.) am încercat, pe cât se poate, să curăţăm buruienile, rugii şi iarba, crescute excesiv pe marginea drumului. De ce nu s-a făcut acest lucru până acum? Iată o întrebare cu două răspunsuri, în egală măsură valabile. Probabil v-aţi aştepta să arunc din start vina în ograda administraţiei anterioare. Dar nu voi face asta. Vina administraţiei cade pe locul doi. Pentru că înainte de toate cred că este vina noastră, a celor care locuim aici şi care nu ne obosim să tundem cei câţiva metri pătraţi de iarbă din faţa casei ori să igienizăm, să toaletăm şi să întreţinem câtuşi de puţin această comună”, a scris Irina Onescu.

Primăriţa le transmite localnicilor că nu au nicio scuză pentru mizerie, postând şi fotografii realizate după ce a fost tunsă vegetaţia şi în care apar gunoaiele care până atunci erau ascunse printre buruieni.

„Nu aveţi nicio scuză, mulţi dintre voi, pentru faptul că vă lăsaţi îngropaţi în bălării şi mizerie, chiar la voi acasă (…) Îmi imaginez că este tare greu să strângeţi în urma voastră… Puneţi mâna şi munciţi, nu mai aşteptaţi să vă pice în gură! Ajutaţi-l şi pe vecinul care poate nu se descurcă singur, ori nu are uneltele necesare”, a mai scris primăriţa.

Ea a decis să lase gunoaiele pentru o vreme acolo unde le-a găsit: „Le-am lăsat acolo momentan, să le «admiraţi» şi să vă «bucuraţi» de ele”.

Tânăra primăriţă le cere localnicilor să organizeze acţiuni de voluntariat şi ameninţă că va da amenzi: „Nu vă cad mâinile dacă vă sacrificaţi 2-3 ore dintr-o zi, într-o lună, pentru o acţiune de voluntariat. Vom da şi amenzi de acum înainte”.

Irina Onescu are 31 de ani şi a devenit cunoscută pentru că în trecut a realizat emisiunea de televiziune „MTV Passport”. După ce a fost aleasă în funcţie, la alegerile din iunie, unii localnici au poreclit-o „primăriţa MTV”.

sursa: news.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.