Primăria Pîncota s-a mutat într-un sediu nou

Publicat de actualitati-arad in 21 Nov, 2013 | Parerea ta

DSCN1912Primăria orașului arădeană Pîncota funcționează într-un sediu nou, care se află într-o clădire, pentru reabilitarea căreia au fost investite aproximativ 2,2 milioane lei.

Inaugurarea noului sediu a avut loc, joi, în prezența reprezentanților administrației județene.

În clădirea în care se află noul sediu al Primăriei a mai funcționat, în ultimii 70 de ani, Cooperativa Meşteşugărească, iar, ulterior, Poşta.

Investiția în restaurarea acestui imobil a costat aproximativ 2,2 milioane lei, deoarece, susţine primarul orașului Pîncota, Iosif Retter, „fiind declarată monument istoric, a trebuit să fie respectată vechea structură și să fie refăcut totul, conform arhitecturii inițiale”.

Fondurile pentru reabilitarea clădirii provin din bugetul propriu al Primăriei Pîncota, dar şi dinbugetul Consiliului Judeţean Arad.

Noul sediu are 92 de camere, o curte interioară, grupuri sanitare şi mobilier nou.

Lucările de renovare au început în anul 2009, fiind coordonate de Monel Pâncotan, city-manager.

La inaugurarea noului sediu au fost prezente oficialităţi judeţene, locale, dar şi cetăţeni ai oraşului.

„Am făcut un buget din venituri proprii, dar am fost şi la Consiliul Judeţean Arad, unde am găsit deschisă uşa preşedintelui Nicolae Ioţcu. Am primit 10 miliarde lei vechi, bani care au contat foarte mult în finalizarea investiţiei. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi şi ne-au sprijinit în toţi aceşti ani”, a declarat Iosif Retter, primarul orașului Pîncota.

Prezent la inaugurare, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a spus că „Pâncota face parte din zona Podgoriei Aradului, o zonă în care Consiliul judeţean Arad investeşte multă muncă şi  foarte mulţi bani, atât din bugetul Consiliului Judeţean, cât şi bani atraşi din fonduri europene“.

„Vreau să readuc în atenţia dumneavoastră faptul că astăzi suntem în procedură de reabilitare a Drumului Vinului – reabilitarea infrastructurii rutiere în Podgoria Aradului – şi în plină implementare a Masterplanului de apă şi canalizare, care cuprinde întreaga Podgorie.  Preconizăm ca, în anul 2015, să finalizăm aceste lucrări de anvergură din bani europeni, lucrări care depăşesc valoarea de 30 milioane de euro”, a spus Nicolae Ioţcu.

La inaugurarea noului sediu al Primăriei Pîncota au mai fost prezenți, vicepreşedinţii CJ Arad, Adrian Ţolea şi Remus Guţu, prefectul județului, Cosmin Pribac, și primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

DSCN1835-1

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare