Primăria din Arad dă 15.000 lei pentru două tablouri

Publicat de actualitati-arad in 30 Jun, 2014 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrimăria din Arad vrea să cumpere tablouri, care vor fi amplasate în Palatul Admnistrativ, suma propusă pentru a fi alocată pentru aceste achiziții fiind de 15.000 lei.

Astfel, Primăria vrea să achiziționeze două portrete – picturi monumentale, realizate în ulei pe pânză reprezentand-o pe Majestatea Sa Maria, Regină a României, şi pe Împăratul Francisc I al Austriei (Franz Josep Karl von Habsburg-Lothringen).

În proiectul de hotărâre privind repartizarea excedentului bugetar al municipiului Arad se popune alocarea sumei de 15.000 de lei pentru achiziţia celor două picturi monumentale.

Portretul Majestăţii Sale Regina Maria va fi amplasat, cel mai probabil, în sala „Regina Maria“ (fosta sală 60 din Palatul Administrativ), care este în curs de renovare, urmând să fie transformată în sală de conferinţe.

În Palatul Administrativ va fi amplasat portretul împăratulului Franz Josep Karl von Habsburg-Lothringen, în timpul domniei căruia Aradul a primit titlul de oraș liber regesc (1934).

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare