Primăria Arad caută medici pentru cabinetele şcolare. VEZI la ce școli și grădinițe

Publicat de actualitati-arad in 03 Jun, 2013 | Parerea ta

doctorMai mulţi medici vor fi angajaţi la cabinetele şcolare din Arad, Primăria municipiului cerând deblocarea unor posturi, pentru a putea organiza concursurile.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunţat, luni, că a cerut Ministerului Sănătăţii deblocarea a patru posturi pentru medici, care urmează să îşi desfăşoare activitatea la cabinetele şcolare şi ale grădiniţelor.

„Este vorba despre posturi pentru medici specialişti şi stomatologi”, a precizat Gheorghe Falcă.

Astfel, este nevoie de un medic specialist pentru se ocupa de cabinetele şcolare de la şcolile generale 12, 5, liceele Teologic Baptist, „Henri Coandă“ şi grădiniţele PP15, PP22, PS 1.

De asemenea, un alt medic este necesar pentru cabinetele şcolare de la Grupul Şcolar Forestier, Liceul „AM Guttenbrunn”, Școala Generală 7 şi grădiniţele PP3, PP23, PN6, PN 13, PN 15, PN 21, PN 22 şi PN 26.

Un alt medic este căutat pentru şcolile generale 11 şi 13, la liceele „Iuliu Maniu”, Sportiv şi la grădiniţele PP11, PP12 şi PN 10. Totodată, un stomatolog va fi angajat pentru cabinetul Colegiului Naţional „Vasile Goldiş”.

Primarul Falcă a mai adăugat că, imediat după deblocarea posturilor, vor fi organizate concursurile, după metodologia elaborată de Ministerul Sănătăţii.

Conform legii care a intrat în vigoare anul trecut, copiilor din unităţile de învăţământ trebuie să li se asigure asistenţă medicală gratuită. Pentru aceste servicii, primăriile vor angaja medici, pe care îi vor plăti din fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii.

Un medic şcolar trebuie să asigure asistenţa medicală pentru minimum 5.000 de copii.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare