Primăria Arad vrea să radă gheretele de la Spitalul judeţean. Replica: Ne legăm cu lanţuri

Publicat de actualitati-arad in 14 Feb, 2013 | Parerea ta

ghereteDupă două decenii, se prefigurează un scandal amplu între proprietarii celor peste 15 gherete aflate în faţa Spitalului Judeţean Arad, pe Calea Victoriei, pentru că municipalitatea vrea să le demoleze.

Primaria îşi motivează intenţia spunând că a primit o solicitare de la SMURD pentru a asigura un spaţiu mai deschis necesar aterizării elicopterului în curtea unităţii medicale, în spatele gheretelor fiind punctul provizoriu de aterizare şi un heliport în curs de amenajare.

“Este necesară o reamenajare a zonei pentru accesul elicopterului SMURD. Patronii din zonă vor fi invitaţi la discuţii pentru a găsi alte variante de locaţii pentru acele gherete”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Corina Drăghici.

Cu toate acestea, şefa SMURD Arad, dr. Monica Puticiu, a declarat, pentru stirileprotv.ro/vest, că nu a formulat nicio cerere către Primărie. “Nu ştim despre intenţia de demolare a gheretelor, noi nu am cerut acest lucru. La începutul operării elicopterului medical, cerusem tăierea unor copaci din curtea spitalului, situaţie care s-a rezolvat de multă vreme”, a declarat Puticiu.

Patronii gheretelor şi angajaţii au auzit de intenţia municipalităţii, însă nu au fost informaţi în scris că trebuie să părăsească zona. Vestea a creat panică, totuşi, unii având afacerile respective de 20 de ani.

“Nu o să cedăm uşor! Nu încurcăm cu nimic elicopterul, acestea sunt doar motive să ne demoleze, cum au făcut cu gheretele de la Spitalul municipal, de la Gară, de la Fortuna şi din alte părţi. Ne legăm în lanţuri dacă e cazul, o să iasă mare scandal”, a spus proprietara unei gherete.

Şi angajaţii sunt speriaţi că vor rămâne fără locuri de muncă, fiind vorba de zeci de persoane.
Locuitorii din zonă, spun însă că nu ar duce lipsa gheretelor. “Patronii speculează vadul comercial pentru că vin vizitatori la spital şi, neavând de unde cumpără, plătesc aici pe fructe şi de trei ori mai mult decât la piaţa. E un deranj permanent cu gheretele astea şi nu au nici aspect. Vara, stau aici tineri la bere, făcând gălăgie şi mizerie”, a spus o locatară de la blocul de peste drum.

Potrivit contractelor încheiate cu municipalitatea, patronii au autorizaţii provizorii pentru gherete şi trebuie să le demoleze în cel mult 30 de zile de la notificare.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare