Ziarul electronic al arădenilor

Aradul are primărie de top pe Facebook

primaria aradPrimăria Arad se află în topul primăriilor reședință de județ cu cel mai mare număr de fani pe Facebook, fiind considerată ca fiind una foarte activă pe această rețea de socializare.

Într-o analiză prezentată de Digital Diplomacy, se menționează că „se observă mult, în ultima perioadă, că activitatea instituțiilor statului în mediul online a început să crească, ceea ce reprezintă o veste bună pentru cetățeni deoarece pot afla foarte ușor informații“.

Conform analizei prezentată de Digital Diplomacy, din cele 41 de reședințe de județ, doar 27 sunt prezente pe Facebook.

În topul primăriilor reședință de județ cu cel mai mare număr de fani pe Facebook, Primăria Arad se află pe locul 3, cu peste 8.800 de fani, locul 1 fiind ocupat de Primăria Iași (peste 14.500 fani), urmată de Primăria Slatina (peste 12.00 fani).

„La o privire mai atentă, paginile instituționale de Facebook sunt folosite în continuare precum un alt canal de comunicare uni-direcțională, fără ca utilizatorii care postează întrebări sau au reacții la postările primăriilor să primească un răspuns. Nivelul de interactivitate este de obicei foarte scăzut, acest lucru oglindindu-se și în numărul de Likes sau Shares la postări“, au mai menționat cei de la Digital Diplomacy.

De asemenea, cei de la Digital Diplomacy au mai menționat că, în principal, pe Facebook, postările primăriilor sunt despre anunțuri de interes local sau general, precum hotărâri ale consiliului sau primăriei, oferte de muncă, evoluția proiectelor în lucru, activități desfășurate de primărie.

„Pe lângă acestea, mai avem promovare locală prin fotografii sau videoclipuri, documentarea evenimentelor în care este angajată primăria (festivaluri, târguri, concerte, Ziua Pământului, celebrarea unor zile importante), competiții“, se mai arată în analiza social-media.

Pe Twitter, numărul primăriilor care au un cont oficial este semnificativ mai mic, doar 7 primării reședință de județ având cont pe această rețea de socializare, Aradul nefiind prezent.

„În general, limbajul folosit de majoritatea primăriilor active în social media este formal, urmând tipicul comunicării institutionale tradiționale. Acesta poate fi și unul dintre motivele pentru care interacțiunea cu publicul este scăzută – audiența online reacționează slab la un «limbaj de lemn»“, se mai arată în analiza prezentată de Digital Diplomacy.

Top-FB-Resedinte-de-judet

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *