Primar incompatibil. Florin Ciul a demisionat

Publicat de actualitati-arad in 26 May, 2017 | Parerea ta

Prefectul județului Arad a emis, vineri, ordinul privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, prin demisie, a mandatului de primar al comunei Bocsig al lui Florin Ciul.

„Ordinul a fost emis în baza demisiei depuse de domnul Ciul Ioan Florin la Registratura Instituției  Prefectului – Județul Arad în cursul zilei de 25 mai 2017, precum și în baza referatului secretarului comunei Bocsig prin care se propune emiterea Ordinului ca urmare a demisiei“, se precizează într-o informare a Prefecturii Arad.

Până la data organizării alegerilor parțiale, atribuțiile funcției de primar vor fi exercitate de către viceprimarul comunei Bocsig, Teodor Iercan.

În mai 2014, Agenția Națională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul primarului Florin Ciul.

Conform ANI, Florin Ciul s-a aflat în stare de incompatibilitate, începând cu data de 4 iunie 2008, întrucât, simultan cu funcţia de primar, a deţinut şi calitatea de reprezentant/membru al Ciul Ioan Florin „MCP“ Întreprindere Familială, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003“.

Ciul a contestat în instanță decizia, însă Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștig de cauză Agenției Naționale de Integritate.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare