Prima zi la Supermaratonul Békéscsaba-Arad-Békéscsaba

Publicat de actualitati-arad in 17 May, 2014 | Parerea ta

supermaratonGALERIE FOTO Peste 1.000 de concurenți au luat startul, sâmbătă, la cea de-a XVII-a ediție a supermaratonului Békéscsaba – Arad – Békéscsaba, care se desfășoară pe un traseu din Ungaria și România.

La ediția din acest an a Supermaratonului s-au înscris peste 770 de ciclişti (410 din Români şi 360 din Ungaria), 9 atleți la alergare individuală, 8 la proba de patine cu rotile, iar la alergare ştafetă două persoane au fost 6 echipe, în timp ce la ştafetă cinci persoane cu fost 42 de echipe.

Concurenții au de parcurs în cele două zile ale Supermaratonului 100 de kilometri.

Prima etapă, de la Békéscsaba la Arad, prin Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, măsoară 100 kilometri şi s-a desfăşurat pe traseul Békéscsaba– Szabadkigyós– Újkigyós – Pusztaottlaka– Medgyesegyháza – Mezőkovácsháza – Battonya– Turnu – Variaş  – Arad.

Startul a fost dat sâmbătă, la ora 9.00, la Békéscsaba, iar primii concurenți, ciclişti, au trecut linia de sosire de la Arad în jurul orei 15.10, după ce au parcurs 100 kilometri, cât măsoară traseul primei etape a supermaratonului.

Cei care au trecut primii linia de sosire au fost cicliștii de la echipa Mazda Open Koros Bekescsaba, urmaţi de cei de la clubul Koros Bike.

Tot din Ungaria provine şi echipa câştigătoare la ştafetă masculină de 5 persoane, care a trecut linia de sosire în jurul orei 16.30.

Printre cicliştii care au parcurs cei 100 de km s-a aflat şi consilierul local Ovidiu Moşneag, care a fost întâmpinat în centrul Aradului de viceprimarul Levente Bognar şi de familie.

De asemenea, printre cei care au parcurs pe bicicletă distanţa dintre Bekescsaba și Arad s-a aflat şi Gheorghe Mosion, un arădean în vârstă de 81 de ani, care participă la competițiile sportive organizate în ţară și străinătate.

La startul supermaratonului s-a aflat şi o echipă de cicliste cu deficienţe de vedere, care a fost asistată pe traseu de antrenorul lor şi care a reuşit să finalizeze cei 100 de kilometri din prima zi, ajungând la Arad, după ora 17.00.

Concurenții au spus că nu au întâmpinat probleme deosebite pe traseu, doar vântul fiind cel care i-a făcut să crească efortul pe unele porțiuni de traseu.

Primii ciclişti care au concurat individual au fost Titus Păun (02:40.32), Andrei Mihai (02:40.34) și Daniel Patany (02:40.41). La feminin, primele cicliste au fost Grațiana Dunca (03:05.17), Alexandra Lazăr (03:07.16) și Veronica Kovacs (03:11.49).

Primul alergător care a trecut linia de sosire la Arad, la ora 17.05, a fost Stef Peter, din Ungaria, iar primul roler care a trecut linia de sosire a fost Bartok Andreas.

În cea de a doua zi a Supermaratonului, de la Arad spre Bekescsaba, sportivii vor avea de parcurs returul aceluiaşi traseu, startul urmând să fie dat din centrul Aradului, la ora 9.00.

Premierea câștigătorilor va avea loc la Bekescsaba.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare