Ziarul electronic al arădenilor

Prima zi la Supermaratonul Békéscsaba-Arad-Békéscsaba

supermaraton 2015GALERIE FOTO Aproximativ 1.000 de concurenți au luat startul, sâmbătă, la cea de-a XVIII-a ediție a Supermaratonului Békéscsaba – Arad – Békéscsaba, competiție în cadrul căreia sunt parcurși, în două zile, 200 de kilometri, pe teritoriile României și Ungariei.

Supermaratonul Békéscsaba – Arad – Békéscsaba este o cursă deschisă participanţilor de toate vârstele, amatori sau profesionişti. Se poate concura atât la individual, cât şi pe ştafete, masculin şi feminin. Competiţia are şi secţiuni de ciclism şi patine cu rotile.

Organizatorii au anunțat că la ediția din acest an a Supermaratonului s-au înscris 995 de persoane, dintre care 750 parcurg cei 200 de km ai traseului pe bicicletă. Acelaşi traseu este străbătut de 200 de alergători, individual sau în ștafetă, precum şi de 5 roleri

Startul în prima zi a Supermaratonului a fost dat sâmbătă, la ora 9.00 (ora Ungariei), la Békéscsaba, de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, şi de Sandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

Prima etapă, de la Békéscsaba la Arad, prin Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, măsoară 100 kilometri şi s-a desfăşurat pe traseul Békéscsaba– Szabadkigyós – Újkigyós – Pusztaottlaka– Medgyesegyháza – Mezőkovácsháza – Battonya– Turnu – Variaş  – Arad.

Primul concurent care a trecut, sâmbătă, linia de sosire de la Arad a fost ciclistul Marius Vlad, din Timişoara. Acesta a ajuns în centrul Aradului în jurul orei 15.20, după ce au parcurs 100 kilometri.

Marius Vlad a fost urmat de un pluton de 10 ciclişti, printre care şi arădeanul Herman Kleinpeter, care a continuat să pedaleze deşi s-a accidentat după ce s-a dat startul.

Prima concurentă pe bicicletă care a trecut linia de sosire de la Arad a fost Gabriela Toader. În jurul orei 15.50, a trecut linia de sosire primul alergător, care a concurat la proba de ștafetă.

În acest an a revenit la Supermaraton Halapi Sandor, care a concurat cu un velociped fabricat în Cehia, după un model din 1870.

Acesta a fost întâmpinat la Arad de Levente Bognar, viceprimar al Aradului, și Farkas Peter, primarul oraşului Bekescsaba, care l-au felicitat imediat după terminarea primei părţi a cursei.

Concurenții au spus că pe drum au întâmpinat probleme din cauza ploii şi a vântului, care i-a făcut să crească efortul pe unele porțiuni de traseu. Unii dintre participanții s-au accidentat pe traseu, având nevoie de îngrijiri medicale.

Anul acesta a lipsit de la Supermaraton, având un braț fracturat, Gheorghe Mosion, arădeanul în vârstă de 82 de ani, care participă la competițiile sportive organizate în ţară și străinătate.

Duminică, în cea de a doua zi a Supermaratonului, de la Arad spre Bekescsaba, sportivii vor avea de parcurs returul aceluiaşi traseu, startul urmând să fie dat din centrul Aradului, la ora 9.00, de viceprimarul Levente Bognar și primarul orașului Bekescsaba, Farkas Peter.

Premierea câștigătorilor va avea loc la Bekescsaba.

text&foto: actualitati-arad.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *