Prima zi de școală la Penitenciarul Arad

Publicat de actualitati-arad in 15 Sep, 2015 | Parerea ta

comunicat presaMarți, 15.09.2015, Penitenciarul Arad a marcat, asemenea tutror unităţilor şcolare, în mod festiv, deschiderea anului şcolar 2015 – 2016, la sediul instituţiei.

Alături de personalul didactic, ce va asigura instruirea şcolara si profesională a persoanelor condamnate, la festivitatea deschiderii noului an şcolar au participat reprezentanţii conducerii unităţii penitenciare și lucrători ai serviciilor de educaţie şi intervenţie psihosocială din cadrul instituției.

În anul şcolar 2015 – 2016 au fost înscrise 41 de persoane condamnate, la clasele I-VIII. În clasele a IX – XII – a au fost înscrise un număr de 29 persoane condamnate.

Şcolarizarea persoanelor condamnate este integrată în sistemul naţional de învăţământ, astfel că programa şcolară cuprinde aceleaşi materii şi bareme de evaluare din sistemul educaţional românesc.

Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, prin aceasta realizându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi sporirea şanselor de reintegrare în societate.

Astfel, pentru buna desfăşurare a activităţilor şcolare au fost pregătite corespunzător toate spaţiile, punându-se la dispoziţia elevilor şi profesorilor 5 săli de clasă, o cancelarie, o bibliotecă, dar şi rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Penitenciarul Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare