Prezenţa şi rezultatele candidaţilor la Proba A la sesiunea de toamnă la BAC

Publicat de actualitati-arad in 18 Aug, 2015 | Parerea ta

comunicat presaÎn perioada 17-18 august 2015 s-a desfăşurat Proba A – proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2015.

Proba a fost organizată într-o unitate şcolară liceală, și anume la Colegiul Naţional „V. Goldiş” Arad.

Proba s-a desfăşurat conform prevederilor metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, atât sub aspect organizatoric (evaluarea a fost realizată de doi profesori evaluatori, fiecare evaluator a completat în borderoul individual nivelul de competenţă acordat candidatului), cât şi sub aspect logistic (sălile de evaluare au fost prevăzute cu camere audio – video, centrul de evaluare a beneficiat de personal de pază şi de personal medical, candidaţii au avut în sală apă, sălile de evaluare au fost izolate de celelalte clase).

Candidaţii au avut ca sarcini de lucru: receptarea mesajului scris, în baza unor texte în conformitate cu programa şcolară şi producerea unui mesaj oral, sub forma diferitelor tipuri de discursuri.

În urma evaluării, candidaţii au avut posibilitatea să obţină nivelul de: utilizator mediu (obţinut de 69 de candidaţi), sau utilizator avansat (obţinut de 34 de candidaţi) sau utilizator experimentat (obţinut de 11 candidaţi).

Pe parcursul zilei de 18 august 2015 se desfășoară proba B la limba maternă unde s-au înscris 6 candidați (5 la limba maghiară și 1 la limba germană) și parte din proba C pentru toate limbile de circulație internațională studiate pe parcursul învățământului liceal. (înscriși 165 candidați din care 157 la limba engleză, 4 la limba franceză și 4 la limba germană modernă).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare