Presiuni politice la pasajele de pe centura Aradului!?

Publicat de actualitati-arad in 19 May, 2014 | Parerea ta

pasajConsilierul local PSD Marin Lupaș susține că sunt zvonuri conform cărora asupra firmei care a fost desemnată să execute lucrările la unul dintre pasajele rutiere de pe centura Aradului s-au făcut presiuni politice, astfel încât să nu fie reluate lucrările decât după campania electorală.

Marin Lupaș l-a mai acuzat pe Gheorghe Falcă, primarul Aradului, că în loc să administreze orașul, acesta se ocupă de campanie electorală, prin dezinformări.

„Această atitudine confirmă zvonurile pe care noi le-am auzit, potrivit cărora s-au făcut presiuni politice asupra firmei care realizează pasajul de la CET să nu înceapă efectiv lucrările decât după ce se termină campania electorală. Ordinul de începere al lucrărilor a fost emis, finanţarea este asigurată, mai rămâne ca firma care a câştigat licitaţia sub oblăduirea PDL să respecte contractul şi să execute lucrările”, a spus consilierul municipal Marin Lupaş.

Lupaș a mai afirmat că finanţarea pentru cele două pasaje de pe centura Aradului a fost tăiată prin deciziile guvernelor PDL conduse de Boc şi Ungureanu.

„În 2014, Guvernul Ponta a alocat în bugetul CNADNR sumele necesare pentru finalizarea celor două pasaje. Finanţarea este asigurată, am demonstrat că ne bazăm pe fapte, nu ţinem discursuri politicianiste. Din păcate, în loc să administreze Aradul, Gheorghe Falcă se ocupă de campanie electorală, prin dezinformări. Campania cu privire la cele două pasaje este mincinoasă şi inutilă, are doar rolul de a servi campaniei electorale a PDL. Este inacceptabil că această campanie este continuată în ciuda evidenţei care arată că obiectivele sunt finanţate de Guvern“, a mai afirmat consilierul local PSD.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat, luni, că prin amplasarea panourilor informative în apropierea celor două pasaje s-a dorit ca cetățenii să știe cui aparține acest drum și cine este responsabil pentru oprirea lucrărilor.

Falcă a mai spus că „urmare a faptului că în toată această perioadă nu s-au asigurat nici măcar fondurile minime necesare conservării, o mare parte a materialelor și elementelor de construcție s-au degradat și va fi nevoie de înlocuirea sau recondiționarea acestora, ceea ce va aduce costuri suplimentare față de valoarea inițială a proiectelor“.

„Ministrul Transporturilor Dan Șova și reprezentanții PSD Arad ne spun că aici se lucrează la pasaje și că noi dezinformăm. Lanțul de minciuni al PSD nu se mai oprește. Unde se lucrează? Cine dezinformează? Sunt bani pierduți de stat din cauza degradării acestor șantiere, sunt banii pierduți de transportatori și de ceilalți agenți economici prin timpul irosit în blocaje pe acest drum național. Aradul are toate motivele să fie nemulțumit și să arate vinovații, de aceea am instalat aceste panouri informative“, a declarat Gheorghe Falcă.

La sfârșitul săptămânii trecute, lângă cele două pasaje au fost montate panouri informative cu mesajul: „Vă aflaţi pe un drum naţional. Guvernul României a sistat lucrările la acest pasaj în August 2012. Suntem în 2014: Aradul aşteaptă finanţarea“.

Amplasarea panourilor informative cu privire la situația celor două pasaje aflate în construcție pe centura municipiului Arad a fost aprobată în luna aprilie, într-o ședință a Consiliului Local.

CITITI SI: VEZI ce fotografii îi trimite Falcă ministrului Șova

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare