Președintele Traian Băsescu spune că raportul MCV a fost profund politizat

Publicat de actualitati-arad in 03 Feb, 2013 | Parerea ta

basePreşedintele Traian Băsescu a susţinut, duminică, la Palatul Cotroceni, că raportul MCV a fost “profund politizată”, iar “abordarea publică a fost nesinceră”, subliniind că “românii au putut fi păcăliţi cu televizoarele, dar occidentalii nu se uita la televizoarele nostre decât pentru monitorizare”.

“De mult nu am mai făcut o conferinţă de presă duminica, dar se impunea, reacţia nu mai putea fi întârziată. Sigur că obiectivul este acela de a mă pronunţa pe Raportul MCV – şi poate n-aş fi făcut-o dacă de la nivel oficial, de la nivel de reprezentare a celor mai importante instituţii ale statului român, reacţia ar fi fost corectă”, a spus Traian Băsescu.

Şeful statului a punctat că “raportul a fost profund politizat”, iar “abordarea publică a fost de multe ori nesinceră”.

“Românii au putut fi păcăliţi cu televizoarele, dar occidentalii nu se uită la televizoarele noastre decât pentru monitorizare, deci ei se uită la fapte, la acţiuni ale Guvernului, ale Parlamentului, ale preşedintelui, ale instituţiilor statului. Cine se amăgeşte cu ideea că propagandistic vom păcăli Comisia Europeană sau statele membre nu face decât să aibă o poziţie împotriva interesului naţional. De aceea, sper că această conferinţă de presă va da nota oficială a reacţiei României la Raportul MCV- şi nici nu poate fi altfel, pentru că este poziţia exprimată de şeful statului, deci astăzi exprim poziţia oficială a României cu privire la MCV”, a susţinut preşedintele, la Palatul Cotroceni.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare