Ziarul electronic al arădenilor

Premiul pentru Compania de Teatru Aradi Kamaraszinhaz, în Ungaria

Motiv de mândrie pentru Compania de Teatru Maghiar din Arad. Spectacolul „Zelda was not from here”, în regia lui Tapasztó Ernő, a câștigat Premiul Special al Juriului oferit de Ministerul Resurselor Umane din Ungaria la Festivalul Teatrelor Maghiare de Peste Hotare de la Kisvarda (Ungaria).

Piesa „Zelda was not from here” (pusă în scenă în limba maghiară sub titlul „Tündéri”), un musical minimalist suprarealist, este o coproducţie a Companiei Aradi Kamaraszínház, Teatrului Jókai din Békéscsaba şi Asociaţiei MASZK din Szeged, pe textul dramaturgului contemporan român Theo Herghelegiu.

Din distribuție fac parte Attila Harsányi, Antal Tege și Enikő Éder. Muzica a fost compusă de către Enikő Éder și Borsos Pál.

Cu acest spectaol, regizorul Tapasztó Ernő a câştigat Premiul Pentru Cea Mai Bună Regie în 2013 la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio desfăşurat la Piteşti, iar în 2016 Éder Enikő și Borsos Pál au câștigat premiul pentru Cea Mai Bună Muzică la Festivalul „Atelier“ cu spectacolul „Tündéri”.

Festivalul Teatrelor Maghiare de Peste Hotare a avut a 29-a ediție anul acesta, cu participarea a 25 de teatre.

Menționăm faptul, că în decurs de o săptămână, compania maghiară arădeană a luat nu mai  puțin de trei premii la festivaluri internaţionale: Premiul Special al Juriului la Kisvarda, premiul publicului pentru cel mai bun actor (Harsányi Attila) la cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru „Atelier”, de la Baia-Mare. Premiul a recompensat prestaţia actorului Companiei de Teatru Aradi Kamaraszinhaz pentru rolul Poprișcin din binecunoscuta piesă al lui Gogol, „Însemnările unui nebun” și serata Vîsoţki intitulată „Ruşii”.

De asemanea, Harsányi Attila a fost nominalizat pentru premiul pentru cel mai bun actor, pentru ambele roluri din spectacolele susţinute la Baia Mare.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania de Teatru Aradi Kamaraszinhaz. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *