Premiu de excelență pentru arădeni, la competiţia „Oraşul reciclării”

Publicat de actualitati-arad in 12 Jun, 2013 | Parerea ta

SAMSUNGPrimarul Arad, Gheorghe Falcă, a prezentat, miercuri, premiul de excelenţă pe care municipiul l-a obţinut în urma participării la competiţia „Oraşul reciclării”, organizată de ECO-ROM România, împreună cu administraţiile locale şi concesionarii sau operatorii autorizaţi ai serviciilor de salubrizare.

La această competiție, municipiul Arad a primit Premiul de Excelenţă la categoria „Cetate”, pentru cea mai mare cantitate de deşeuri colectate selectiv de la populaţie.

Primarul Aradului a prezentat miercuri premiul și diploma primită de municipiu, în urma participării la competiţia „Oraşul reciclării”.

Falcă a afirmat că premiul este exlusiv al oraşului şi a fost primit pentru că Aradul „are un sistem de reciclare a deşeurilor care funcţionează“.

„Trebuie să continuăm colectarea selectivă, care, cu siguranţă, va aduce beneficii oraşului”, a spus Gheorghe Falcă.

În competiția la care a participat și municipiul Arad au intrat 20 de orașe mari.

Pe durata celor 7 luni ale campaniei, care s-a derulat în perioada 1 septembrie 2012 – 31 martie 2013, în Arad s-a colectat selectiv de la populaţia municipiului, de SC Polaris M. Holding, o cantitate totală de 719,6 tone de deşeuri reciclabile, în medie 102,8 tone într-o lună lună.

Din cantitatea totală a deşeurilor reciclabile colectate,  PET-urile au totalizat 269,3 tone, folia color 59,3 tone, polipropilena de înaltă densitate 37,7 tone, dozele de aluminiu 4,2 tone, fierul 5,8 tone, în timp ce cartonul şi hârtia au însumat 342,5 tone.

Media lunară a deşeurilor colectate selectiv pe cap de locuitor în municipiul Arad, pe întreaga durată a campaniei, a fost de 1,34 kg deşeuri colectate selectiv, raportat la o populaţie de 146.000 locuitori ai oraşului.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare