Premiera spectacolului „Artă” la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

Publicat de actualitati-arad in 23 Sep, 2015 | Parerea ta

fuji-arta-1-126Duminică, 27 septembrie, va avea loc la Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” cea de-a doua premieră a stagiunii 2015/2016.

Este vorba despre spectacolul ,, Artă ” de Yasmina Reza, în traducerea Violetei Popa. Regia poartă semnătura lui Szabó K. István, scenografia îi aparține lui Cosmin Ardeleanu, iar muzica este realizată de Ovidiu Iloc.

Spectacolul va avea loc la Sala Mare, de la ora 19.00.

Yasmina Reza este scriitoare, scenografă și actriță franceză, distinsă cu multe premii iar piesele sale sunt jucate cu mare succes nu numai în Franța ci și pe alte mari scene ale lumii.

Piesa ,,Artă” a fost pusă în scenă în anul 1994, la Comédie des Champs – Élysées, unde s-a jucat multă vreme cu casa închisă, apoi la Berlin și Londra. Piesa a fost tradusă în peste 30 de limbi și a fost distinsă cu Marele Premiu Molière (cea mai prestigioasă distincție care se acordă în Franța unei piese de teatru) pentru cel mai bun autor și cel mai bun spectacol (Franța, 1995), cu Evening Standard Award for Best Comedy (1996), cu Laurence Olivier Award for Best Comedy (Marea Britanie, 1997) și cu premiul Tony (SUA, 1998).

Textul piesei ,,Artă ” este unul plin de umor și de replici savuroase la care spectatorii se vor amuza copios. El se vrea o satiră la adresa unei societății dominată de ,,terorismul estetic doctrinar dar și moral, de cultivarea absurdului doar de dragul uzanțelor mondene”.

Szabó K. István este unul dintre cei mai apreciați regizori români ai momentului și este la prima colaborare cu Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad. Referitor la participarea sa la realizarea acestui proiect, regizorul spune, într-un mesaj plin de semnificații, următoarele cuvinte :

„În încercarea de a mă dumiri despre ce s-ar afla în spatele suprafeței ALBE, am avut bucuria să descopăr culori vii, forme autentice, și un contur sigur al unui tablou teatral arădean de perspectivă, concentrat asupra calității de ARTĂ”.

Actorii care dau viață personajelor Yasminei Reza sunt : Zoltan Lovas, Bogdan Costea și Ioan Peter.

Următoarea reprezentație a spectacolului ,,Artă” va avea loc sămbătă, 3 octombrie 2015.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare