Pregătirea organizării simulării probelor scrise ale examenului de BAC 2015

Publicat de actualitati-arad in 27 Feb, 2015 | Parerea ta

comunicat presaConform calendarului de organizare a simulării examenului de bacalaureat naţional, pentru elevii claselor a XI a şi a XII a din anul şcolar 2014 – 2015, în perioada 2 martie – 6 martie 2015, se vor susţine probele scrise.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a luat toate măsurile în vederea pregătirii şi desfăşurării simulării, în conformitate cu metodologia specifică.

Comisia judeţeană de bacalaureat, constituită la nivelul IŞJ, coordonează organizarea şi desfăşurarea simulării examenului de bacalaureat la nivelul judeţului Arad.

Pentru informarea şi organizarea unităţilor şcolare liceale în vederea simulării, comisia judeţeană a transmis toate documentele oficiale, care reglementează organizarea simulării, a elaborat şi a transmis procedura internă, cu etapele şi responsabilităţile comisiilor desemnate la nivelul unităţilor şcolare, informaţiile şi atenţionările privind evitarea situaţiilor de incompatibilitate şi dotarea cu mijloace de supraveghere audio – video, a sălilor în care se vor susţine probele, precum şi a sălii de descărcare şi multiplicare a subiectelor.

De asemenea, comisia judeţeană a centralizat datele privind efectivele de elevi de clasa a XI a şi a XII a, care vor susţine probele, a comandat foile tipizate pentru probele scrise şi le-a distribuit unităţilor şcolare.

În vederea evitării unor probleme de ordin tehnic, comisia judeţeană a transmis adrese furnizorilor de energie electrică şi de internet şi a stabilit o procedură de rezervă, în cazul în care se vor întâmpina probleme la descărcarea sau multiplicarea subiectelor.

Comisia judeţeană a elaborat un plan de monitorizare a modului de organizare a simulărilor, prin inspectorii şcolari delegaţi.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise sunt: Limba şi literatura română – în 2 martie, Limba şi literatura maternă(pentru elevii de la toate filierele şi profilurile, care urmează studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale) – în 3 martie, proba obligatorie a profilului(Matematică sau Istorie) – în 4 martie şi proba la alegere a profilului şi specializării – care va fi susţinută doar de elevii claselor a XII a – în 6 martie.

Conform datelor centralizate la nivel judeţean, vor participa la simulare 2951 elevi din clasele a XI a, respectiv 3377 elevi din clasele a XII a.

Probele scrise vor începe la ora 9.00, iar timpul alocat elaborării lucrărilor va fi de 3 ore, din momentul distribuirii subiectului pentru fiecare candidat.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30.

Evaluarea lucrărilor scrise se realizează de către profesori evaluatori, desemnaţi din unitatea de învăţământ în care se desfăşoară simularea.

Notele obţinute la simulare se pot trece în catalog, doar la solicitarea elevului.

Afişarea rezultatelor se va face în data de 12 martie 2015.

Rezultatele obţinute la simulare nu pot fi contestate.

Rezultatele obţinute de elevi la simulările naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, cu elevii, părinţii şi cadrele didactice, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea stabilirii măsurilor de remediere şi a programului special de pregătire suplimentară.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare