Prăjitura toamnei

Publicat de actualitati-arad in 18 Sep, 2015 | Parerea ta

Ingrediente:

220 gr. unt

180 gr. zahăr

4 ouă

250 gr. făină

o cană mică miez de nucă

un praf de copt

coaja rasă de la o lămâie

două linguri iaurt

două lingurițe zahăr pudră cu vanilie

jumătăți de prune

zahăr pudră

Mod de preparare:

Untul, la temperatura camerei, se mixează spumă cu zahărul. Se încorporează ouăle, unul câte unul, apoi iaurtul, praful de copt și coaja rasă de lămâie. Se adaugă făina cernută și zahărul cu praf cu vanilie.

Nucile se toacă și se pun în compoziție.

Se ungem o tavă rotundă cu unt, se tapetează cu făină și se toarnă compoziția. Jumătățile de prune se așează deasupra și se împing puțin cu degetul în aluat.

Se dă prăjitura la cuptorul încins, la o temperatură potrivită, pentru 35-40 de minute.

Se facem testul cu scobitoarea și dacă este gata, se scoate prăjitura și se lasă să se răcească. Se pudrează cu zahăr înainte de a se servi.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare