Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură Rigoletto

Ingrediente:

Blat:

6 ouă

4 linguri apă

8 linguri făină

două linguri cacao

10 linguri zahăr

un vârf de cuțit de bicarbonat

Crema:

800 ml lapte dulce

6 linguri făină

4 gălbenușuri

250 gr. zahăr

un pachet margarină

3 plicuri zahăr vanilat

zeama de la o lămâie

Glazura:

4 albușuri

10 linguri zahăr

o ciocolată simplă

Mod de preparare

Blat:

Se bat albușurile spumă cu zahărul până se întăresc, apoi se adaugă pe rând apa, gălbenușurile, cacao și făina, bicarbonatul stins cu oțet.

Se omogenizează compoziția, se toarnă într-o tavă unsă cu margarină și se dă la cuptor. Când este gata se lasă blatul să se răcească, apoi se taie în doua foi egale.

Crema:

Se fierbe laptele cu făina, gălbenușurile și zahărul. Se lasă pe foc până se îngroașă, apoi se ia de pe foc și după ce se răcește puțin se amestecă cu un pachet de unt. Se adaugă zahărul vanilat, zeama de lămâie și se omogenizează.

Glazura:

Se bat albușurile spumă, se adaugă zahărul și se bate în continuare pe baie de aburi până începe să se prindă de pereții castronului, apoi se ia de pe foc.

Se întinde crema între cele două foi de blat, apoi se toarnă glazura de bezea peste ultima foaie și se decorează prăjitura cu ciocolată topită.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.