Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură cu prune

Ingrediente:

două ouă

15 linguri ulei

15 linguri zahăr

15 linguri lapte

18 linguri făină

un praf de copt

coajă de lămâie

esenţă de portocale

12 prune mari

Mod de preparare:

Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul şi se freacă până se încorporează bine. Se amestecă făina cu praful de copt şi se pune peste amestecul de ouă alternând cu laptele. Aluatul trebuie să curgă când este luat cu lingura, dar să fie mai gros ca cel de clătite.

Se tapeteaza tavă (25/35 cm) cu unt sau ulei şi făină sau cu hârtie de copt şi se toarnă aluatul.

Deasupra se pun prunele care în prealabil au fost spălate, date pe din două şi cu sâmburii scoşi.

Prunele se aşează cu jumătatea tăiată în sus. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25-30 de minute la foc iute primele 5 minute, apoi la foc domol. Când se rumeneşte uşor deasupra şi trece testul scobitorii, e gata.

Se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr praf.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.