Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură cu prune și iaurt grecesc

Ingrediente:

3 ouă

3 linguri cu zahăr

4 linguri cu făină

1/2 praf de copt

două linguri de ulei

un iaurt grecesc 170 gr.

10 prune.

scorțișoară

zahăr pudră

Mod de preparare:

Se spală bine prunele, se taie și se amestecă cu o lingură de zahăr și scorțișoară (un vârf de linguriță).

Într-un vas se separă gălbenușurile de albușuri, după care se mixează bine albușurile și se lasă deoparte. Peste gălbenușuri se pune zahărul și se mixează, se adaugă trepatat și uleiul, până devin spumă, se pune iaurtul, se amestecă și când se omogenizează bine se adaugă făina și praful de copt. Se încorporează albușurile, ușor de jos în sus. Se pregătește tava cu hârtie de copt, se pune un strat de compoziție, se pun prunele și deasupra restul. Se dă la cuptor pentru 20-25 de minute la 180°.

Când se răcește bine, se taie și se pudrează cu zahăr.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *