Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură cu prune

Ingrediente:

6 ouă

300 gr. zahăr

300 gr. făină

un praf de copt

un plic zahăr vanilat

coaja rasă de la o lămâie

4 linguri apă clocotită

4 linguri ulei

600 gr. prune tăiate sferturi

zahar vanilat

Mod de preparare:

Albușurile se bat spumă. Se adaugă apoi alternativ zahărul și apa clocotită și se bat în continuare până se topește zahărul.

Se adaugă uleiul și gălbnușurile, apoi se lasă mixerul deoparte și se adaugă făina amestecată cu praful de copt și coaja rasă de lămâie. Se amestecă ușor cu o lingură, de jos în sus până se omogenizează, apoi se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se pun deasupra prunele și se pune tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic timp de 35 minute.

Când e gata, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr (se poate adăuga și puțină scorțișoară) și se taie pătrate potrivit de mari.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.