Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură cu mere (de post)

Ingrediente:

Blat:

o cană zahăr

o cană făină albă

o cană griş

Umplutura:

două kg. mere zemoase

sucul de la o lămâie

două pliculeţe zahăr vanilat

scorţişoară, după gust

Mod de preparare:

Într-un vas se amestecă zahărul cu făina şi grişul până s-a omogenizat bine. Se obţine un praf alb, care se foloseşte pe post de blaturi.

Merele se răzuiesc fără să se decojească. Se stropesc cu suc de lămâie să nu se oxideze şi apoi se pune zahărul vanilat şi scorţişoara. Nu se storc merele de sucul care-l lasă.

Între-o tavă rotundă cu margine detaşabilă de 26cm se pune hârtie de copt şi apoi se unge bine cu puţin ulei, inclusive marginile. Cuptorul se încălzeşte la 200 grade.

Se pune un strat de praf alb cam de un deget şi apoi unul de mere şi tot aşa până se termină ingredientele.

Se dă la cuptor 40 minute. Se scoate şi după ce se răcoreşte puţin se scoate din tavă şi se feliază.

sursa: e-retete.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.