Ziarul electronic al arădenilor

Prăjitură cu mere, budincă şi biscuiţi

Ingrediente:

1,8-2 kg mere

350 gr. biscuiţi populari (40 bucăţi)

350 gr. zahăr

4 plicuri budincă de vanilie

650 ml. apă

150 gr. stafide

o sticluţă cu esenţă de rom

jumătate linguriţă scorţişoară

un praf de sare

Mod de preparare:

Se pun stafidele la înmuiat în rom.

Merele curăţate se taie cubuleţe mici. Într-o cratiţă se pune 500 ml apă cu zahărul la fiert. Când s-a topit zahărul se adaugă merele, care se lasă doar să se înmoaie fără să se zdrobească.

Se dizolvă cele 4 plicuri de budincă în cei 150 ml de apă rămaşi şi se adaugă peste mere, lăsând să mai fiarbă câteva minute (2-3), amestecând continuu. Când este gata se adaugă stafidele, un praf de sare şi scorţişoara.

Se aşaeză un rând de biscuiţi într-un vas dreptunghiular , apoi un strat din crema de mere fierbinte. Se procează aşa în continuare.

În final trebuie să fie 3 straturi de biscuiţi şi 3 de mere, ultimul fiind de mere.

Se lasă să se răcească apoi se pune la frigider 2-3 ore, timp în care biscuiţii se vor înmuia şi se va putea tăia prăjitura.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.