Prăjitură cu iaurt şi căpşuni

Publicat de actualitati-arad in 24 May, 2013 | Parerea ta

Ingrediente:

300 g. pişcoturi

150 g. cremă de brânză cu smântână

500 g. iaurt cu căpşuni

un plic zahăr vanilat

un plic gelatin (10 g.)

200 ml. frişcă lichidă

un plic de întăritor de frişcă

300 g. căpşuni

150 g. zahăr pudră

sirop de căpşuni

Mod de preparare:

Gelatină şi toarnă peste 100 ml. apă rece şi se lasă timp de 10 minute la înmuiat. Apoi se pune la încălzit pe baie de apă amestecând încet până la dizolvarea totală.

Frişcă lichidă se bate cu mixerul. Când începe să se omogenizeze se adaugă zahărul vanilat şi întăritorul de frişcă.

Conţinutul cutiei de brânză cu smântână se pune într-un castron şi se freacă împreună  cu zahărul pudră. Apoi se adaugă iaurtul cu căpşuni amestecându-l bine cu cremă de brânză.

Se amestecă frişca împreună cu crema de brânză şi iaurtul şi cu gelatina.

Pişcoturile se taie de mărimea tăvii de chec şi se trec prin sirop rapid să nu se înmoaie.

În tava de chec tapetată cu folie alimentară se pun pişcoturi de jur împrejur, iar în partea de jos se pun căpşuni tăiate în două sau întregi.

Peste acestea se toarnă crema, deasupra cremei se pun căpşuni şi pişcoturi.

Trebuie să stea la frigider câteva ore sau chiar peste noapte.

Când este bine închegată se ia un platou, se pune deasupra tăvii şi se răstoarnă. Se scoate folia şi se ornează cu frişcă.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare