Prăjitură cu gem asortat

Publicat de actualitati-arad in 13 Feb, 2015 | Parerea ta

Ingrediente:

Aluat:

500 gr. făină

3 gălbenuşuri

un ou

250 gr. margarină

200 gr. zahăr tos

un praf de copt cu şofran

3 pliculeţe zahăr vanilat

două linguri de cacao

coajă de lămâie

Bezea:

3 albuşuri

200 gr. zahăr praf

350 gr. gem asortat mure, coacăze şi vişine

150 gr. nucă prăjită şi tăiată grosier

50 gr. nucă măcinată

aşchii de ciocolată

Mod de preparare:

Aluat:

Margarina la temperatura camerei împreună cu 200 gr. zahăr, 3 gălbenuşuri şi oul întreg şi coaja de lămâie, se mixează bine, apoi se adaugă praful de copt şi făina. Se obţine un aluat nici moale nici tare care se împarte în două părţi egale. Într-una se adaugă zahărul vanilat, în cealaltă cacaoa.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se întinde aluatul alb, se întinde cu mana, presând până se uniformizează. Peste aluat se întinde gemul şi se presară nuca prăjită, apoi se pune aluatul maro, peste care se întinde restul de gem şi nuca prăjită. Deasupra se întinde bezeaua.

Bezea: Albuşurile cu un praf de sare se mixează până devin o spumă tare, apoi se adaugă zahărul farin şi se mixează din nou.

Tava se dă cuptorul preîncălzit, cca. 50 de minute cu focul mediu spre mic. Deasupra se presară nuca măcinată şi aşchii de ciocolată.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare