Prăjitură cu fructe de vară

Publicat de actualitati-arad in 28 Aug, 2015 | Parerea ta

Ingrediente:

15 ouă

un kg. fructe (piersici, prune, mere)

3 linguri zahăr pudră

3 linguri făină

15 linguri zahăr

două plicuri zahăr vanilat

15 linguri făină

un plic praf de copt

un praf de sare

două lingurițe esență vișine

5 linguri zahăr pentru bezea

3 linguri ulei

Mod de preparare:

Se curăță fructele și se pun într-o sită. Se pun 3linguri de zahăr pudră peste ele și se lasă la scurs. Înainte să se pună în blat se trec fructele prin făină sau gris, să nu se lase la fundul blatului.
Se separă albușurile de gălbenușuri și se lasă separat pentru bezea 5 albușuri.
Se bat albușurile spumă cu un praf de sare până se întăresc, apoi se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat, apoi galbenușurile.

Se adaugă și făina amestecată cu praful de copt și se amestecă ușor, de jos în sus. Se pune și esența și uleiul și se amestecă bine.

Într-o tavă mare termorezistentă, unsă cu grăsime și tapetată cu făină se toarnă aluatul. Se pun deasupra fructele și se dă la cuptorul preîncălzit cam 35minute, până este aproape copt blatul.

Între timp se bat restul de albușuri cu un praf de sare, se adaugă treptat cele 5 linguri de zahăr.

Se scoate blatul din cuptor după 35minute, aproximativ, și se pune deasupra bezeaua și se mai dă la cuptor cam 10minute, până bezeaua devine aurie.

Se scoate și se lasă să se răcească.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare