Prăjitură cu căpșuni și biscuiți

Publicat de actualitati-arad in 13 Jun, 2014 | Parerea ta

Ingrediente:

o lingură unt pentru uns tava

150 gr. biscuiți digestivi

500 gr. căpșuni

două plicuri zahăr vanilat

Blat:

125 gr. unt sau margarină

110 gr. zahăr

două ouă

1/2 linguriță praf de copt

3 linguri gris (aprox 45 gr)

250 gr. făină

6 linguri lapte

Mod de preparare:

Se spală fructele și se lasă să se scurgă de apă. Se unge bine tava cu unt sau margarină și se tapetează fundul tăvii cu biscuiții zdrobiți cu mâna.

Peste biscuiți se așează fructele, tăiate felii dacă sunt mai mari sau întregi dacă sunt mai mici. Peste fructe se presară zahărul vanilat. Într-un bol se mixează untul cu zahărul. Se adaugă pe rând câte un ou și se mixează în continuare. Se adaugă apoi grisul, laptele și treptat făina amestecată cu praful de copt.

Compoziția obținută se pune cu o lingura peste fructe și se nivelează.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute.

Se scoate din cuptor și după ce s-a răcit puțin, se răstoarnă prăjitura pe un platou, astfel încât biscuiții să fie sus și se pudrează cu zahăr pudră.

Se servește când s-a răcit.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare