Pot începe lucrările la pasajul rutier din zona CET

Publicat de actualitati-arad in 27 Sep, 2017 | Parerea ta

Lucrările de finalizare a pasajului rutier de pe centura Aradului, din zona CET, pot începe, conform unui anunț făcut, miercuri, de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

DRDP Timișoara a informat că pasajul rutier peste liniile de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, a fost predate constructorului care a câștigat licitația pentru finalizarea lucrărilor.

„Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat și s-a început organizarea de șantier“, a informat DRDP Timișoara.

În urmă cu o săptămână, la Ministerul Transporturilor a fost semnat contractual pentru finalizarea lucrărilor la pasajul rutier aflat în zona CET.

Lucrările la acest pasaj vor fi executate de o asociere formată din SC Tehnodomus SA, din Arad, SC CDP Energy SRL, din Arad, și SC Construcții Feroviare Mureș SA, din Târgu Mureș.

Valoarea contractului este de 10,7 milioane lei plus TVA, iar termenul de execuție este de 5 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Lucrările la acest pasaj, terminat în proporţie de circa 70%, au fost amânate mai mulţi ani din cauza mai multor rezilieri ale contractului.

DRDP Timișoara a mai informat că încă nu a fost finalizată licitația pentru continuarea lucrărilor la cel de-al doilea pasaj, cel din Micălaca, peste calea ferată Arad-Bucureşti. „A fost depusă o contestație pe procedura de licitație. Se urmează cursul acestor etape pentru deblocare“, au informat reprezentanții DRDP Timișoara.

Lucrările la cele două pasaje au început în 2011, iar inaugurarea lor trebuia să aibă loc în august 2012, exact când Guvernul a decis să oprească finanţările din cauza restrângerilor bugetare.

Cele două șantiere ale CNADNR au fost oprite în august 2012, în fază foarte avansată de execuție (70% la pasajul peste tronsoanele de cale ferată Arad-Oradea, respectiv Arad-Curtici, din zona CET, și 65% la pasajul peste calea ferată Arad-Bucureşti, din Micălaca).

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare