Ziarul electronic al arădenilor

Poștaș trimis în judecată. A furat banii pensionarilor

Un factor poștal, care și-a însușit din gestiune banii unor pensionari și asistați sociali, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Conform procurorilor, Dorin Georgel Stoia va fi judecat pentru săvârşirea  infracţiunilor de delapidare în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi uz de fals în formă continuată.

Din  probatoriul  administrat în cauză  a rezultat că, bărbatul, în calitate de factor poştal, în perioada septembrie – noiembrie 2015, şi-a însuşit din gestiune suma de 7.461 lei, ca urmare a  achitării în fals a şapte mandate de pensii şi nouă mandate de pensii asistenţă socială, după ce a semnat în fals în numele beneficiarilor.

De asemenea, factorul poștal şi-a însușit și contravaloara a două mandate cu ramburs achitate ca urmare a unor colete şi a încasării a şase facturi ENEL.

Procurorii au mai menționat că, în  aceeaşi perioadă, în  acelaşi  context,  Dorin Georgel Stoia a falsificat 16 mandate de pensie şi asistenţă socială, prin contrafacerea semnăturii beneficiarilor pensiilor, acţiune urmată de predarea mandatelor de pensii către compania unde  lucra.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Lipova.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.