Poșta Română vrea să ofere şi servicii bancare

Publicat de actualitati-arad in 06 Aug, 2013 | Parerea ta

postaPoşta Română vrea să introducă servicii financiar-bancare şi să lanseze sistemul de franciză pentru oficii poştale, se arată într-un comunicat de presă transmis, marți, de reprezentanții Poștei.

Proiectul va fi prezentat timp de o lună, din 6 august până la 6 septembrie, instituţiilor financiar bancare interesate.

Compania urmăreşte crearea unei oferte de produse şi servicii bancare la nivel naţional. Începând cu trimestrul IV al anului 2013 va deveni operațional sistemul de franciză poştală, prin care persoanele fizice sau juridice interesate vor putea opera servicii poştale sub brandul Poşta Română.

Compania Naţională Poşta Română parcurge un proces de restructurare ce are ca obiective principale creşterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei.

Planul Ministerul Comunicațiilor este, însă, mai vechi. Fostul ministru, Valerian Vreme dorea la începutul anului 2011 să înființeze o bancă și un broker de asigurare, societăți care permiteau operatorului să utilizeze mai bine rețeaua și să aducă venituri suplimentare.

Guvernul a decis, la sfârşitul lunii mai 2013, prelungirea cu 180 de zile a termenului de privatizare a Poştei Române, având în vedere că niciun potenţial investitor nu a achiziţionat caietul de sarcini la privatizarea companiei până la data de 28 mai 2013.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare