Ziarul electronic al arădenilor

Posibile curse aeriene la Aeroportul din Arad

aeroport-arad1-300x220O companie aeriană este interesată să opereze, începând de anul viitor, curse de persoane pe Aeroportul Internațional Arad, au informat reprezentanții bazei aeriene.

În ședința Consiliului Județean Arad, organizată vineri, un consilier a cerut explicații conducerii Aeroportului cu privire la lipsa curselor aeriene.

Solicitarea consilierului a fost făcută în momentul în care aleșii județeni urmau să voteze proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al SC Aeroportul Arad SA pe anul 2015.

Răspunsul a fost dat în plenul ședinței de Ovidiu Moșneag, director comercial la Aeroportul Internațional Arad.

„Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanţii unei firme cu care avem un contract de consultanţă, iar în urma acestei întâlniri, se pare că, săptămâna viitoare, vom semna un contract de operare. Cu siguranţă nu putem să spunem sută la sută ce va fi, dar în urma discuţiilor de astăzi se conturează un contract“, a spus Ovidiu Moșneag, care nu a prezentat alte informații despre compania aeriană sau despre rutele pe care aceasta ar intenționa să opereze.

De asemenea, Moșneag a trebuit să explice consilierilor de ce DHL, liderul pieţei globale de curierat şi logistic, și-a mutat operațiunile de la Aeroportul din Arad la cel din Timișoara.

„Deoarece peste 70 la sută din activitatea companiei DHL se desfăşoară în Timişoara şi în judeţul Timiş, au considerat că trebuie să facă investiţia în acel judeţ, din păcate“, a spus Ovidiu Moșneag.

Surse din cadrul Aeroportului susțin că operatorul aerian care intenționează să opereze curse de persoane, începând de anul viior, la Arad, este o companie externă nou înființată.

Pe Aeroportul din Arad nu mai sunt curse regulate de pasageri din luna aprilie, când compania Wizz Air la renunţat la operarea cursei pe ruta Arad-Bergamo, considerând-o nerentabilă.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.