Ziarul electronic al arădenilor

Posibilă fraudă cu fonduri europene la Sântana

Inspectorii Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) au început o anchetă, miercuri, în oraşul arădean Sântana, unde se suspectează că mai multe localnice, între care angajate ale Primăriei şi rude ale acestora, au beneficiat ilegal de fonduri europene printr-un program destinat femeilor abuzate, beneficiarele declarând în fals că au fost victime ale soţilor pentru a obţine banii.

Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Sântana, OLAF a solicitat şi primit un birou în clădirea instituţei, pentru ca, începând de miercuri, să audieze mai multe localnice suspectate că au beneficiat ilegal de fonduri europene prin intermediul programului „Start pentru o nouă viaţă în comunitate”, desfăşurat în perioada 2015-2016 şi destinat femeilor abuzate de soţi.

„E adevărat, OLAF a solicitat un birou pentru a audia anumite persoane. Proiectul vizat s-a desfăşurat prin intermediul unui ONG, nu prin intermediul Primăriei”, a confirmat, pentru News.ro, primarul oraşului, Daniel Tomuţa.

Zeci de femei s-ar fi înscris în program, declarând în fals că au fost victime, printre suspecte numărându-se angajate ale Primăriei Sântana şi rude ale acestora.

Inspectorii OLAF ar urma să rămână în localitate câteva zile, pentru a face audieri.

Un caz similar a fost anchetat de către procuroii arădeni în martie 2016, în comuna Macea.

Potrivit unui comunicat de presă remis, la vremea respectivă, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, zeci de femei au declarat în fals că au fost abuzate de soţi, pentru a primi compensaţii financiare prin intermediul unui proiect social cu finanţare europeană.

sursa: News.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.